VISOKOŠKOLSKA USTANOVA FINra POTPISALA SPORAZUM SA OBRTNIČKOM KOMOROM FBiH

VISOKOŠKOLSKA USTANOVA FINra POTPISALA SPORAZUM SA OBRTNIČKOM KOMOROM FBiH
23. Februara 2022. Komentari isključeni za VISOKOŠKOLSKA USTANOVA FINra POTPISALA SPORAZUM SA OBRTNIČKOM KOMOROM FBiH Aktuelnosti,Novosti FINra

Dana 23.02.2022. godine zaključen je sporazum o saradnji između Obrtničke komore Federacije BiH i Visokoškolske ustanove FINra. Sporazum je potpisan s ciljem unapređenja nastavnog i istraživačkog procesa kroz razmjenu iskustava.

Potpisnici sporazuma su predsjednik OK FBiH Željko Babić, direktor Visokoškolske ustanove FINra dr.sc. Ismet Kalić i doc.dr.sc. Edin Glogić, zamjenik direktora FINra. Potpisivanju sporazuma ispred FINra prisustvovali su i prof.dr.sc. Midhat Glavić, pomoćnik direktora za nastavu i studentska pitanja mr.sc. Irma Ibrišimović, te predsjednik Skupštine OK FBiH Smajl Hasanić, predsjednik Upravnog odbora OK FBiH i predsjednik OK Sarajevskog kantona Naser Idrizagić, predsjednik OK Tuzlanskog kantona Nedžad Nuhanović i predsjednik OK Zeničko-dobojskog kantona Sejid Brka.

”Privredna komora intenzivno radi na spajanju institucija i udruženja koje zastupaju poduzetnike. Zajedničkom saradnjom možemo učiniti Bosnu i Hercegovinu boljim mjestom za poduzetnike i time stvoriti dobre uvjere za investicije”, istakao je predsjednik Obrtničke komore FBiH Željko Babić.

”Potpisivanje sporazuma je vrlo značajno za FINra radi kreiranja naših zajedničkih studijskih programa koji će biti za dobrobit privrede BiH ali i zbog same prakse naših studenata, njihovog stipendiranja i zapošljavanja. Smatram da će saradnja između Visokoškolske ustanove FINra i Obrtničke komore FBiH  ostvariti visoke i zapažene rezultate”, izjavio je direktor Ismet Kalić.

Potpisnice sporazuma se obavezuju na zajedničko implementiranje aktivnosti usmjerenih na razvoj poslovne saradnje, razvoj poduzetništva i obrazovnog sistema u ovoj domeni.

Ovim činom FINra je pokazala otvorenost za saradnju sa okruženjem u cilju unapređenja kvalitete nastavnih procesa  i povećanja ekološke svjesti kod studenata.

About The Author

mainmpo