ZADOVOLJSTVO STUDENATA NASTAVOM NA FINra

ZADOVOLJSTVO STUDENATA NASTAVOM NA FINra
5. Novembra 2020. Komentari isključeni za ZADOVOLJSTVO STUDENATA NASTAVOM NA FINra Aktuelnosti,Novosti FINra

ZADOVOLJSTVO STUDENATA NASTAVOM NA FINra

 

Kombinovani model nastavnog procesa, koji se već četvrtu sedmicu uspješno primjenjuje na Visokoj školi FINra u Tuzli naišao je na veoma pozitivne kritike i izuzetno je dobro prihvaćen od strane studenata na FINra. In class i online nastava, istovremeno pokazali su se kao odlično rješenje za sve novonastale okolnosti i izazove koji se nalaze pred akademskom 2020/2021. godini.

Odlika ovog modela je da se zadržao tradiconalni pristup održavanja nastavnog procesa. Studenti koji su u mogućnosti mogu prisustvovati predavanjima koji se prema utvrđenom rasporedu održavaju u prostorijama Visoke škole FINra, a u skladu sa propisima i peporukama nadležnih institucija o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i svijetu.

Za studente koji su dislocirani, ili koji iz nekih drugih, opravdanih razloga nisu u mogućnosti prisustvovati nastavi na FINra obezbjeđeno je online praćenje nastave, putem Zoom platforme. Također, sva predavanja se snimaju, a snimljeni materijal se postavlja na E-nastavu na našem web poratalu i studentima je dostupan 24/7 tokom cijele akademske godine.

FINra je za potrebe nove akademske godine uložila preko 30.000 KM u IT opremu, opremila još jedan kabinet za obuku studenata sa 40 novih računara, dvije „pametne table“ i audio i video solution opremom, koja se koristi za snimanje predavanja i vježbi. Na ovaj način se FINra svrstava u red najopremljenijih visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini i regionu.

 

About The Author

mainmpo