Danas je na Univerzitetu FINRA Tuzla poptpisan Sporazum o poslovnoj saradnji sa Turističkom organizacijom Srebrenica. Sporazum su potpisali v.d.rektor Univerziteta prof.dr.sc. Ismet Kalić i direktor Turističke organizacije Slaviša Petrović. Sastanku su prisustvovali zamjenik direktora Turističke organizacije Srebrenica Salko Nukić i koordinator turističkih posjeta Admir Hasanović.

Sporazumom je predviđena saradnja u pogledu zajedničkih nastupa na stručnim, naučnim i drugim skupovima iz oblasti turizma, razvoj turizma i obrazovanje kadrova u turizmu, te stvaranje uslova za sprovođenje stručne prakse studenata visokoškolske ustanove Univerzitet FINRA studijskog programa „Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija“.

Dogovoreno je formiranje zajedničkog projektnog tima koji će raditi na izradi Poslovnog plana rasta, razvoja i korištenja turističkih potencijala na području opštine Srebrenica za period 2024-2028. Posebno će se Poslovnim planom obuhvatiti i definirati turistička destinacija jezera Perućac, koja predstavlja jedinstven turistički potencijal u regionu.