Studijski programi

Dobrodošli u svijet savremenog obrazovanja.

Jedinstven spoj teorije i prakse!

Finansije i računovodstvo

Finansije, bankarstvo i osiguranje

Računovodstvo, revizija i porezi

IT u finansijama i računovodstvu

Saznaj više

Računarstvo i informatika

Softversko inženjerstvo

Web dizajn

Saznaj više

Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija

Turizam i ugostiteljstvo

Turistički vodič

Gastronomija

 

Saznaj više

Savremeni menadžment i digitalno poslovanje

Menadžment digitalnog poslovanja

Poduzetnički menadžment

Saznaj više

Ekološka poljoprivreda

Ekološka poljoprivreda

Agrobiznis

Saznaj više

Zašto studirati na Univerzitetu FINRA Tuzla ?

Naša misija je da obezbijedimo savremeno i inovativno obrazovanje koje spaja teoriju i praksu, kako bismo svoje studente osposobili za zaposlenje ili samozaposlenje!

Prijava za upis na studij

“Imam afinitete za web dizajn i kreiranje sadržaja za društvene mreže. FINRA mi je omogućila da stičem iskustvo tokom studija i nagradila moj rad 100% stipendijom. Sretan sam jer FINRA cijeni svoje studente.”

Ahmedin Hasanović

Naši studenti o nama

“Zaposlen sam u IT kompaniji Kodecta d.o.o. Sarajevo kao full stack developer, remotely. Radim na internacionalnim projektima i uporedo studiram na FINRA.”

Rasim Korajlić

“Upisao sam FINRA jer želim kvalitetno obrazovanje iz oblasti finansijskog menadžmenta. Cilj mi je postati uspješan finansijski menadžer u kompaniji u Češkoj, gdje trenutno radim kao referent za finansije.”

Mirnes Muminović

NOVOSTI

Vaše obrazovanje, naša misija

Odgovore na često postavljena pitanja možete pronaći ovdje!

?

Visokoškolska ustanova FINRA u akademskoj 2023/2024. realizuje pet studijskih programa: “Finansije i računovodstvo”, “Računarstvo i informatika”, “Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija”, “Ekološka poljoprivreda” i “Savremeni menadžment i digitalno poslovanje”.

Zahtjev za upis, diploma o završenoj srednjoj školi (original), Svjedočanstvo za sve razrede srednje škole, Izvod iz matične knjige rođenih, Uvjerenje o državljanstvu, Ovjerena fotokopija CIPS-ove lične karte, Dvije iste fotografije dimenzija 4×6, uplatnica. Više informacija o upisnoj proceduri na linku.

Na testiranje za stipendije prijavljuju se učenici završnih razreda srednjih škola. Test za stipendiju predstavlja jedan od kriterija za dobijanje stipendije. Drugi
kriterij za utvrđivanje iznosa stipendije je prosjek ocjena u srednjoj školi. Postoji
i mogućnost intervjua za povećanje procenta stipendije. Potrebno je da izvršite prijavu za testiranje na linku

Diplome FINRA su priznate kako u BiH tako i u zemljama EU. Tome svjedoče nedavne verifikacije diplome u Njemačkoj i Hrvatskoj. Pogledajte nostrifikaciju diplome OVDJE

Studenti imaju priliku da nastavu prate inclass i online. Za studente koji su dislocirani obezbijeđeno je praćenje nastave putem naše platforme E-nastava, na kojoj se pohranjuju snimljena predavanja i vježbe.

Na Visokoškolskoj ustanovi FINRA studijski programi su prilagođeni i vanrednim studentima. Nastava se odvija van radnog vremena i vikendom. Za studente koji su dislocirani obezbijeđeno je praćenje nastave putem naše platforme E-nastava, na kojoj se pohranjuju snimljena predavanja i vježbe.

Imate
dodatnih pitanja?

Ostavite nam Vaš kontakt i naše osoblje će Vam se javiti u kratkom roku.