STIPENDIJE

Prijava za testiranje za akademsku 2024/25. godinu

Prijavi se na testiranje i upotpuni svoj akademski potencijal.

OSVOJITE DO 100% sTIPENDIJE.

Univerzitet FINRA Tuzla želi dati studentima podršku tokom studiranja i nagraditi ih za istaknuti trud i rad, kao i onima sa slabijim imovinskim stanjem finansijski olakšati studiranje, bez koje ne bi mogli ni studirati. 

Za posebno nadarene studente, učenike generacije, studente iz porodice šehida i poginulih boraca, te studente sa slabim materijalnim stanjem FINRA omogućava besplatno studiranje. 

U nastojanju da podrži i promoviše obrazovanje, te podrži studente da studiraju i nakon studija se zaposle i ostanu raditi u Bosni i Hercegovini, Univerzitet FINRA Tuzla će nastaviti da stipendira studente konstantno povećavajući iznos stipendija iz godine u godinu.

Fond za stipendije od 150.000 KM za akademsku 2024/2025. godinu. 

Stekni praktična znanja i vještine za uspješnu budućnost.

Pravo je vrijeme da se prijavite na test za stipendije! Pružamo Vam jedinstvenu priliku da dobijete potporu za svoje školovanje i da se fokusirate na svoje akademske ciljeve, bez razmišljanja o finansijskim opterećenjima. Univerzitet FINRA nudi priliku plaćanja školarine u ratama ili putem bezkamatnog studentskog kredita.

Osim školarine, studenti FINRA nemaju drugih troškova! Literaturu i udžbenike za nastavu obezbjeđuje FINRA.

Ne čekajte da propustite priliku za stipendiju. Prijavite se odmah!

500.000 KM stipendija u školarinama

U akademskoj 2023/24 dodijeljeno više od 150 stipendija

250 stipendista od osnivanja do danas

Umanjenje školarine za studente slabijeg imovinskog stanja

Besplatan studij za učenike generacija

Mogućnost stipendiranja od strane poslodavaca
"Izabran sam među 20 najboljih programera za Virgin Pulse Bootcamp, te mi je ponuđena specijalna obuka i ugovor o radnom angažmanu. Bez FINRA ne bih ostvario ovaj uspjeh."
Kenan Dropić
Student 4. godine
“Zaposlen sam u IT kompaniji Kodecta d.o.o. Sarajevo kao full stack developer, remotely. Radim na internacionalnim projektima i studiram na FINRA, studijski program Računarstvo i informatika, smjer Softversko inženjerstvo.”
Rasim Korajlić
Student 3. godine
“Već tokom studija sam dobila priliku da radim u banci, gdje sam radila praksu. Neizmjerno sam zahvalna FINRA jer studentima pruža mogućnost zaposlenja i prije završetka studija.”
Nerma Omić
Studentica 3. godine
“Imam afinitete za web dizajn i kreiranje vizuala za društvene mreže. FINRA mi je omogućila da stičem iskustvo tokom studija i nagradila moj rad 100% stipendijom. Sretan sam jer FINRA cijeni svoje studente.”
Ahmedin Hasanović
Student 3. godine
“Na FINRA sam stekla znanja i vještine koje mi danas pomažu da uspješno vodim vlastiti računovodstveni servis.”


Melika Umihanić
Diplomant FINRA
“Nedavno sam diplomirala na FINRA, a sada sam u ulozi asistenta na FINRA. Nakon dodiplomskog studija upisala sam master studij Data science na IBU. Sretna sam jer imam priliku svoje znanje prenijeti našim studentima.”
Šejla Mandžić
Diplomant FINRA

Finansije i računovodstvo

Računarstvo i informatika

Savremeni menadžment i digitalno poslovanje

Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija

Ekološka poljoprivreda

Jedinstven spoj teorije i prakse.

Studenti FINRA tokom studija obavljaju stručnu praksu u preduzećima sa kojima FINRA ima potpisan Sporazum o poslovnoj saradnji. Potpisano je više od 300 sporazuma sa javnim, privatnim kompanijama, finansijskim organizacijama.

U svakoj kompaniji je obezbijeđen mentor, koji radi sa studentom u toku obavljanja prakse, te ga upućuje u poslovne procese kompanije. 

Povezani sa privredom i praksom

Stručno nastavno osoblje

30 000+ elektronskih knjiga

Praksa tokom studija

Redovan, vanredan i DL studij

Jedinstveni studijski programi u BiH

Naši partneri na putu revolucije u obrazovanju