Na Univerzitetu FINRA u Tuzli danas je završen trodnevni 12. Međunarodni simpozij na temu „Cirkularna ekonomija i održivi razvoj “ koji je organizovala edukativno-konsultantska kuća FINconsult, u saradnji s Univerzitetom FINRA Tuzla.

Prezentirano je 40 radova predavača, uglednih profesora i istaknutih stručnjaka iz prakse iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Ukrajine, Turske, Albanije i Bosne i Hercegovine, od ukupno 58 radova koji su uvršteni u Zbornik radova, sa 900 stranica.

Na 12. Međunarodnom simpoziju prezentirani su radovi iz raznih oblasti, i to:cirkularne ekonomije, održivog razvoja, finansija ifinansijskog menadžmenta, računovodstva, forenzičkog računovodstva, bankarstva, osiguranja, revizije, interne revizije,  marketinga, IT sistema i digitalizacije, poslovnog prava i regulative, poreza, turizma, poljoprivrede, gastronomije, digitalnih tehnologija, vještačke inteligencije.

Na zatvaranju Simpozija definirani su zaključci i date poruke sa jednog od najvećih i najprestižnijih skupova finansijsko – računovodstvene i menadžerske profesije u BiH u ovoj godini.

Zaključci i poruke:

Ovogodišnjem 12. Međunarodnom simpoziju na temu „Cirkularna ekonomija i održivi razvoj“, prisustvovao je veliki broj učesnika iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Simpoziju su tokom tri dana prisustvovali računovođe, revizori, finansijski menadžeri, direktori, vlasnici preduzeća, članovi upravnih i nadzornih odbora, članovi odbora za reviziju, interni revizori, procjenitelji, kao i zaposleni u privatnom i javnom sektoru na knjigovodstveno-računovodstvenim, finansijskim i menadžerskim poslovima.

Simpozij je realizovan u kombinovanom obliku, inclass i online putem ZOOM platforme. Ovim su FINconsult i FINRA pokazali visok nivo profesionalnosti uz kvalitetan tim stručnog kadra i tehničke opremljenosti za izvođenje ovako složenih projekata kao što je međunarodni simpozij.

Prezentacije sa Simpozija su dostupne na linku