Univerzitet FINRA Tuzla posvećen je osposobljavanju nastavnog kadra i unapređenju kvaliteta obrazovanja. Nastavnici Univerziteta FINRA Tuzla, doc.dr.sc. Almira Salkić i mr.sc. Aldijana Omerović, prisustvovale su CAIDAS radionici o vještačkoj inteligenciji u softverskom inženjerstvu, koja se održala u auditorijumu posvećenom Alanu Turingu na Univerzitetu u Würzburgu u Njemačkoj od 30.9. do 2.10. 2024. godine.

Ova prestižna radionica okupila je stručnjake iz cijelog svijeta, omogućavajući razmjenu najnovijih istraživanja i ideja u primjeni vještačke inteligencije u razvoju softverskih rješenja. Stečena saznanja i iskustva biće dragocjena za dalji istraživački rad i profesionalni razvoj nastavnog osoblja, ali i za bogaćenje nastavnog programa.

Učešće nastavnog osoblja Univerziteta FINRA Tuzla na ovakvim međunarodnim događajima predstavlja značajan korak u specijalizaciji i unapređenju kvaliteta obrazovanja. Ova saradnja donosi brojne benefite, uključujući primjenu najnovijih tehnologija u nastavi, jačanje istraživačkih kapaciteta, te otvaranje mogućnosti za buduće projekte i partnerstva s međunarodnim institucijama. Kroz ovakve inicijative, Univerzitet FINRA Tuzla nastavlja graditi snažnu mrežu međunarodne saradnje i unapređuje kvalitet obrazovnog procesa.

FINRA je već izvela prvu generaciju studenata studijskog programa Računarstva i informatike, usmjerenje Softversko inženjerstvo. Stručne kompetencije, stečena znanja i vještine ovih studenata potvrđuju da je FINRA uspjela stvoriti novi profil kadrova, IT stručnjaka i programera koji su usmjereni ka biznis aplikacijama.  Univerzitet FINRA Tuzla je u novoj akademskoj 2024/2025. godini upisao petu generaciju studenata na studijski program Računarstvo i informatika, sa usmjerenjima Softversko inženjerstvo i Web dizajn i multimedija.