Dana 11.10.2024. godine na Visokoškolskoj ustanovi FINRA u Tuzli promovisana je V generacija diplomiranih studenata. Akademske diplome akreditovane visokoškolske ustanove FINRA je dobilo 75 studenata.

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra je osnovana 2016. godine i nakon 8 godina uspješnog rada se transformisala i prerasla u Univertitet FINRA Tuzla. FINRA se  nalazi na listi akreditovanih visokoškolskih ustanova Bosne i Hercegovine i jedinstvena je po tome što je svoje prve diplome izdala tek nakon dobivanja institucionalne akreditacije.  Ovo je šesti ciklus dodjele diploma, a u prethodnih pet ciklusa diplome su uručene za 187 studenata, što ukupno čini 262 studenta koji su dobili diplome na FINRA. Važno je istaći da svih 262 diplomanta FINRA su zaposleni ili u procesu sklapanja ugovora o radu, dok je jedan broj njih pokrenuo vlastiti biznis.

Čestitajući diplomiranim studentima, direktor Visokoškolske ustanove FINRA prof.dr.sc. Ismet Kalić je u svom obraćanju istakao:

“Vi ste u protekle četiri godine stekli stručne kompentencije i usvojili znanja i vještine, koje su prepoznate na tržištu rada od strane poslodavaca. U prilog tome ide činjenica da je svih vas 262 diplomirana studenta  dobilo posao prije diplomiranja ili odmah nakon sticanja diplome. Mi na FINRA ćemo dati sve od sebe da i ubuduće svi naši studenti dobiju posao i prije diplomiranja. FINRA na taj način ispunjava svoj osnovni zadatak da svoje studente neće slati na Biro za zapošljavanje već na posao kod poznatog poslodavca ili vas podržati u pokretanju vlastitog biznisa, računovodstvenih servisa, agencija i preduzeća.

Naša podrška i saradnja s vama se ne završava sa ovom dodjelom diploma, već će ona biti nastavljena kroz Alumni asocijaciju FINRA. Angažovat ćemo vas kao vanjske saradnike, mentore za praktičnu nastavu, kao i  drugim projektima Univerziteta FINRA Tuzla. Pozivam vas da nastavite svoje obrazovanje i upišete jedan od dva  magistarska studija, Napredni finansijski menadžment i kontroling ili Forenzičko računovodstvo i revizija, na Univerzitetu FINRA Tuzla.“

Ispred nastavnog osoblja FINRA, studentima se obratio prof.dr.sc. Edin Glogić i uputio srdačne čestitke diplomantima. Motivirajuće poruke i čestitke izrazio je, ispred Grada Tuzla, gospodin Almir Šuta.

Najboljim studentima su dodijeljene zlatne i srebrne plakete. Zlatnu plaketu je dobila studentica Mirela Hujdur, za ostvareni prosjek 10.00, dok su srebrne plakete dobile Alija Ljeskovica, Dajana Marković i Samra Fejzić na studijskom programu Finansije i računovodstvo. Zlatnu plaketu na studijskom programu Računarstvo i informatika dobio je Kenan Dropić, sa prosječnom ocjenom 9.8. Srebrne plakete dobile su Adna Bećić, Ziba Salčinović i Adna Mehanović.

Svečanosti su prisustvovali brojne zvanice, gosti i roditelji. Nakon svečanog dijela, upriličeno je druženje uz zakusku i tortu.