Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija
međunarodni naučno-stručni časopis
Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija je međunarodno indeksirani naučno-stručni časopis posvećen savremenim teorijskim i praktičnim istraživanjima iz oblasti turizma, ugostiteljstva i gastronomije, kao i srodnih disciplina. Časopis objedinjuje radove autora iz akademske i profesionalne zajednice, s ciljem da podrži naučni i stručni dijalog o razvoju i značaju ovih djelatnosti u Bosni i Hercegovini i širem regionalnom okruženju.
Sadržaj časopisa obuhvata izvorne naučne i stručne radove koji doprinose unapređenju razumijevanja ključnih koncepata, trendova i izazova u savremenom turističkom, ugostiteljskom i gastronomskom okruženju. Poseban akcenat stavlja se na blagovremenu informisanost, praktičnu primjenjivost rezultata istraživanja u rješavanju aktuelnih problema u praksi, kontinuiranu edukaciju zaposlenih u ovim oblastima, te promociju nauke i struke u obrazovanju za turizam, ugostiteljstvo i gastronomiju.
Glavni i odgovorni urednik:
Doc. dr. sc. Edin Jahić
Izdavač:
Univerzitet FINRA Tuzla, Bosna i Hercegovina