Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija

međunarodni naučno-stručni časopis

Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija je međunarodno indeksirani naučno-stručni časopis posvećen savremenim teorijskim i praktičnim istraživanjima iz oblasti turizma, ugostiteljstva i gastronomije, kao i srodnih disciplina. Časopis objedinjuje radove autora iz akademske i profesionalne zajednice, s ciljem da podrži naučni i stručni dijalog o razvoju i značaju ovih djelatnosti u Bosni i Hercegovini i širem regionalnom okruženju.

Sadržaj časopisa obuhvata izvorne naučne i stručne radove koji doprinose unapređenju razumijevanja ključnih koncepata, trendova i izazova u savremenom turističkom, ugostiteljskom i gastronomskom okruženju. Poseban akcenat stavlja se na blagovremenu informisanost, praktičnu primjenjivost rezultata istraživanja u rješavanju aktuelnih problema u praksi, kontinuiranu edukaciju zaposlenih u ovim oblastima, te promociju nauke i struke u obrazovanju za turizam, ugostiteljstvo i gastronomiju.

Glavni i odgovorni urednik:
Doc. dr. sc. Edin Jahić

Izdavač:
Univerzitet FINRA Tuzla, Bosna i Hercegovina

Septembar 2025.

Časopis Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija, br. 3

Mart 2025.

Časopis Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija, br. 2

Septembar 2024.

Časopis Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija, br. 1