Seminar pod nazivom “Be a HACCP Team Leader” održan je u Gračanici od 28. do 29. januara. Seminar
je realizovan u saradnji sa Centrom za neformalnu edukaciju kadrova u ugostiteljstvu (CESPU), Udruženje
kuhara BIH i Cooking Academia by Nermin Hodžić. Glavni cilj ovog seminara bio podizanje nivoa kvaliteta
usluga i sigurnosti hrane u ugostiteljskom sektoru Gračanice, kao i implementaciju HACCP standarda.
Eminentni stučnjaci iz ove oblasti Zaim Merdan, Nermin Hodžić i Hamid Kujraković, stučni savjetnik za
kvalitet i sigurnost hrane, vodili su ovaj seminar.
Ovaj događaj koji je u organizaciji Turističke zajednice Grada Gračanica , okupio je stručnjake iz oblasti
ugostiteljstva i sigurnosti hrane , kao i zainteresirane pojedince iz ugostiteljskog sektora.
Predstavnici Univerziteta FINRA Tuzla uzeli su učešće na seminaru o HACCP sistemu sigurnosti hrane.Na
seminaru su prisustvovali prof. dr. sc. Ismet Kalić v.d. rektor, Dr.sc. Arnela Smajić Bečić, Dr.sc. Edin Jahić i
Adisa Avdić, studentica prve godine studijskog programa Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija.
Predstavljen je studijski program Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija sa tri usmjerenja Turistički vodič,
Voditelj turističkih organizacija i Gastronomija/kulinarstvo. Učesnici seminara su pokazali
zainteresovanost za ovaj studijski program i upis na jedan od ponuđenih smjerova u narednoj
2024/2025. akademskoj godini. Po prvi puta Univerzitet FINRA Tuzla uveo je u visoko obrazovanje
zanimanja turističkog vodiča i šefa kuhinje.