ODBRANA ZAVRŠNIH RADOVA

ODBRANA ZAVRŠNIH RADOVA
27. Oktobra 2022. Komentari isključeni za ODBRANA ZAVRŠNIH RADOVA Aktuelnosti,Novosti FINra

Dana 27. oktobra na Visokoškolskoj ustanovi FINra Tuzla, završne radove su odbranili kandidati Emina Džebić i Miran Mujačić.

Kandidatkinja Emina Džebić iz Gračanice, odbranila je rad na temu ”Specifičnost vrednovanja prihoda prema međunarodnom standardu finansijskog izvještavanja 15”. Teorijski dio rada temelji se na definiciji i strukturi prihoda, klasifikaciji kao i mjerenju i priznavanju prihoda. Također, obrađene su specifičnosti vrednovanja prihoda prema odredbama MSFI 15. U aplikativnom dijelu rada prikazani su praktični primjeri knjiženja prihoda u preduzeću „X“.

Komisija za ocjenu i odbranu završnog rada za kandidatkinju, bila je u sljedećem sastavu:

  1. Dr. sc. Ismet Kalić, vanredni profesor – predsjednik,
  2. Doc. dr.sc. Edin Glogić, profesor – mentor,
  3. Dr. sc. Zijad Lugavić, profesor – član.

Kandidat Miran Mujačić iz Tuzle, odbranio je rad na temu ”Uticaj cyber kriminala na poslovanje bankarskog sektora”. U svom teorijskom dijelu rada obradio je karakteristike kompjuterskog kriminala, zatim cyber kriminal u internet bankarstvu. Također, analizirani su i motivi napadača sa aspekta internet bankarstva, a u aplikativnom dijelu prezentirano je korištenje blockchain tehnologije za smanjenje cyber kriminala u poslovanju bankarskog sektora.

Komisija za ocjenu i odbranu završnog rada za kandidata, bila je u sljedećem sastavu:

  • Dr. sc. Ismet Kalić, vanredni profesor, predsjednik,
  • Dr.sc. Zijad Lugavić, profesor – mentor,
  • Doc. dr.sc. Edin Glogić, profesor – član.

Direktor Visokoškolske ustanove FINra, prof. dr.sc. Ismet Kalić, istakao je da su završni radovi urađeni na akademskom nivou, teme su vrlo aktuelne, pohvalio je studente koji su branili svoje završne radove, naveo da se radi o vrijednim i odgovornim studentima, koji su prepoznali FINra kao obrazovnu ustanovu koja će nadopuniti njihova znanja i vještine i unaprijediti njihovu karijeru.

Na kraju im je zaželio sreću i uspjeh u daljnjem radu i karijeri i naglasio da su im vrata na FINra uvijek otvorena za buduće vidove saradnje i zajedničke projekte.

Studenti koji su danas diplomirali su imali riječi hvale za Visokoškolsku ustanovu FINra. Izrazili su svoje zadovoljstvo i istakli da im je bila privilegija studirati na prestižnoj visokoškolskoj ustanovi kakva je FINra.

About The Author

mainmpo