ODBRANA ZAVRŠNIH RADOVA

ODBRANA ZAVRŠNIH RADOVA
22. Oktobra 2022. Komentari isključeni za ODBRANA ZAVRŠNIH RADOVA Aktuelnosti,Novosti FINra

Dana 22. oktobra na Visokoškolskoj ustanovi FINra Tuzla, završne radove su odbranile kandidatkinje Sanida Ahmetović i Alma Haskić.

Kandidatkinja Sanida Ahmetović iz Kladnja, odbranila je rad na temu ”Etika u borbi protiv poslovnih prevara”. Teorijski dio rada temelji se na analiziranju problematike računovodstvenih politika u poslovanju kompanije. U aplikativnom dijelu rada predstavljeni su primjeri neetičkog poslovanja preduzeća.

Komisija za ocjenu i odbranu završnog rada za kandidatkinje Sanide Ahmetović, bila je u sljedećem sastavu:

  1. Dr. sc. Adil Kurtić, profesor emeritus, profesor na FINra, predsjednik,
  2. Doc. dr.sc. Nataša Simeunović, profesor na FINra, član – mentor,
  3. Dr. sc. Ismet Kalić, vanredni profesor na FINra, član.

Kandidatkinja Alma Haskić iz Brčkog, odbranila je rad na temu ”Godišnji izvještaj poslovanja preduzeća”. U svom teorijskom dijelu rada razradila je elemente godišnjeg izvještaja o poslovanju preduzeća, a u aplikativnom dijelu prezentirala godišnji izvještaj preduzeća BH Telecom.

Komisija za ocjenu i odbranu završnog rada za kandidatkinje Alme Haskić, bila je u sljedećem sastavu:

  • Dr. sc. Ismet Kalić, vanredni profesor na FINra, predsjednik,
  • Dr.sc. Adil Kurtić, profesor emeritus, profesor na FINra, član – mentor,
  • Mr. sc. Adem Azapagić predavač na FINra, član.

Direktor Visokoškolske ustanove FINra, prof. dr.sc. Ismet Kalić, istakao je da su završni radovi urađeni na akademskom nivou, teme su vrlo aktuelne, pohvalio je studente koji su branili svoje završne radove, naveo da se radi o vrijednim i odgovornim studentima, koji su prepoznali FINra kao obrazovnu ustanovu koja će nadopuniti njihova znanja i vještine i unaprijediti njihovu karijeru.

Na kraju im je zaželio sreću i uspjeh u daljnjem radu i karijeri i naglasio da su im vrata na FINra uvijek otvorena za buduće vidove saradnje i zajedničke projekte.

Studenti koji su danas diplomirali su imali riječi hvale za Visokoškolsku ustanovu FINra. Izrazili su svoje zadovoljstvo i istakli da im je bila privilegija studirati na prestižnoj visokoškolskoj ustanovi kakva je FINra.

About The Author

mainmpo