ODBRANE ZAVRŠNIH RADOVA NA FINra

ODBRANE ZAVRŠNIH RADOVA NA FINra
9. Oktobra 2021. Komentari isključeni za ODBRANE ZAVRŠNIH RADOVA NA FINra Aktuelnosti,Novosti FINra

Dana 09. oktobra 2021. godine na Visokoškolskoj ustanovi FINra Tuzla, studentice Maida Avdić i Amira Komarica su na visokom akademskom nivou uspješno odbranile svoje završne radove i pokazale zavidan nivo znanja, što je dokaz da su na FINra stekle potrebna znanja i vještine koji će im kao osnova služiti u nastavku daljeg školovanja.

Naziv teme završnog rada kandidatkinje Maide Avdić , “ Računovodstveni obuhvat kriptovaluta” pod mentorstvom doc. dr. sc. Edina Glogića, je jako kvalitetnog sadržaja, te je kandidatinja Maida Avdić na veoma efikasan način objasnila pojam kriptovaluta, njihova temeljna obilježja, te način računovodstvenog tretmana kriptovaluta u skladu sa postojećim Međunarodnim računovodstvenim standardima. Na praktičnim primjerima prikazala je računovodstveno evidentiranje kriptovaluta kod vlasnika kriptovaluta, kao i kod tzv. “ rudara “ kriptovaluta u skladu sa zaključcima teorijskog dijela rada.

Komisija za ocjenu i odbranu završnog rada za kandidatkinju Maidu Avdić, bila je  u sljedećem sastavu:

1. Dr. sc. Ismet Kalić, vanredni profesor FINra, predsjednik,

2. Doc. dr. sc. Edin Glogić, profesor FINra,  mentor,

3. Dr. sc. Zijad Lugavić, profesor FINra,  član

maida5
maida3
maida2
maida1
maida6
20211009_124833
previous arrow
next arrow

Direktor Visokoškolske ustanove FINra, prof. dr.sc. Ismet Kalić, koji je bio u sastavu Komisije, pohvalio je završni rad studentice, navodeći da je studentica Maida Avdić među najboljim vrijednim i odgovornim studentima  FINra. Završni rad urađen je na akademskom nivou, tema je vrlo aktuelena i obuhvata praktičnu primjenu stečenih znanja i vještina na FINra.

Kandidatkinja Amira Komarica odbranila je svoj završni  rad na temu “ Značaj primjene  IT u oblasti finansija sa posebnim osvrtom na oblast računovodstva”,  pod mentorstvom dr. sc. Zijada Lugavića.

Komisija za ocjenu i odbranu završnog rada za kandidatkinju Amiru Komaricu, bila je u  u sljedećem sastavu:

1. Dr. sc. Ismet Kalić, vanredni prof. FINra, predsjednik,

2. Dr. sc. Zijad Lugavić, profesor FINra,  mentor

3. . Doc. dr. sc. Edin Glogić, profesor FINra, član

Kandidatkinja Amra Komarica dolazi iz Sarajeva te se nedavno zaposlila u računovodstvenom servisu u Sarajevu. Izjavila je da je ponosna što je okončala svoje visoko obrazovanje na ovoj prestižnoj visokoškolskoj ustanovi, te da je FINra ispunila sva njena očekivanja. Takođe je izjavila, da je FINra najbolji fakultet za obrazovanje kadrova za finansijsko računovodstvenu profesiju, te da je to jedan od razloga zbog kojih je iz Sarajeva došla da upiše FINra.

Pohvalila je posvećenost profesora, predavača, asistenata i osoblja FINra studentima. Dodala je da se posebna pažnja poklanja kvalitetu predavanja kroz odabir iskusnih profesora i asistenata, koji se maksimalno trude prenijeti znanja i vještine o aktuelnoj finansijsko-računovodstvenoj problematici.

Na FINra studira veliki broj studenata iz Sarajeva, kojih ima u svih šest generacija. FINra je jedina visokoškolska ustanova u Tuzli, na kojoj studiraju studenti iz Sarajeva.

Mentor  završnog rada studentice Amire Komarice, dr. sc. Zijad Lugavić, istakao  je, da je završni rad urađen kvalitetno i na akademskom nivou. Čestitao je kandidatkinji zaželivši joj  puno uspjeha u daljoj karijeri.

Visokoškolska ustanova  FINra ispunjava svoj  cilj, da obrazuje kadar u skladu sa zahtjevima tržišta rada objedinjujući teoriju i praksu istovremeno.

komarica2
komarica1
komarica3
previous arrow
next arrow
About The Author

mainmpo