PREDSTAVNICI UNIVERZITETA FINRA TUZLA NA SEMINARU VJEŠTAČKE INTELIGENCIJE U NJEMAČKOJ

Univerzitet FINRA Tuzla posvećen je osposobljavanju nastavnog kadra i unapređenju kvaliteta obrazovanja. Nastavnici Univerziteta FINRA Tuzla, doc.dr.sc. Almira Salkić i mr.sc. Aldijana Omerović, prisustvovale su CAIDAS radionici o vještačkoj inteligenciji u softverskom inženjerstvu, koja se održala u auditorijumu posvećenom Alanu Turingu na Univerzitetu u Würzburgu u Njemačkoj od 30.9. do 2.10. 2024. godine.

PROF. DR. SC. EDIN GLOGIĆ DEKAN EKONOMSKOG FAKULTETA, UNIVERZITETA FINRA TUZLA, UČESTVOVAO NA XIX MEĐUNARODNOM KONGRESU RAČUNOVOĐA I REVIZORA CRNE GORE

Prof. dr. sc. Edin Glogić dekan Ekonomskog fakulteta, Univerziteta FINRA Tuzla, na poziv Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore, učestvovao je na XIX Međunarodnom kongresu računovođa i revizora Crne Gore, održanom u Ulcinju od 26. do 28. septembra 2024. godine. U saradnji sa prof. dr. sc. Slavkom Rakočevićem sa Univerziteta Mediteran Podgorica, Crna Gora, predstavljen je zajednički rad na temu “Napredne metode otkrivanja finansijskih prevara – kombinacija forenzičkog računovodstva i vještačke inteligencije”.

POČETAK AKADEMSKE 2024/25 GODINE

Univerzitet FINRA Tuzla svečano obilježava početak akademske godine 2024/25. dana 3. oktobra 2024. godine sa početkom u 10 sati.

UNIVERZITET FINRA TUZLA NA 18. SAJMU PRIVREDE U TEŠNJU – UNIVERZITET SA JEDINSTVENIM OBRAZOVNIM PROGRAMIMA

Studenti i predstavnici Univerziteta FINRA Tuzla uspješno su učestvovali na 18. Sajmu privrede u Tešnju, jednom od najvažnijih poslovnih događaja u Bosni i Hercegovini, koji je ove godine okupio preko 600 izlagača iz 15 zemalja. Sajam je održan pod motom “Inovacije i partnerstvo za održivi razvoj”, a Univerzitet FINRA Tuzla se predstavio kao ključni akter u obrazovanju koji doprinosi razvoju poslovne zajednice.

NA UNIVERZITETU FINRA TUZLA OTVOREN TRODNEVNI 12. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ “CIRKULARNA EKONOMIJA I ODRŽIVI RAZVOJ

Danas je na Univerzitetu FINRA Tuzla otvoren trodnevni 12. Međunarodni simpozij na temu: “CIRKULARNA EKONOMIJA I ODRŽIVI RAZVOJ “.  Riječ je o jednom od najvećih i najprestižnijih skupova finansijsko-računovodstvene i menadžerske profesije u BiH u 2024. godini. Na Simpoziju će učešće uzeti više od 40 eminentnih predavača iz nekoliko zemalja, koji će prezentirati radove iz oblasti: cirkularne ekonomije, održivog razvoja, finansija, računovodstva, revizije, poreza, menadžmenta, IT, turizma, gastronomije, poljoprivrede, ekologije, digitalizacije, zelene ekonomije i drugih oblasti.