Univerzitet FINRA Tuzla organizovao je Dan otvorenih vrata za roditelje studenata. Ova posjeta je imala za cilj da se roditelji upoznaju sa uslovima studiranja, nastavnim procesom, opremljenošću učionica, te da upoznaju nastavno i nenastavno osoblje Univerziteta FINRA Tuzla. Svrha posjete roditelja je da se uspostavi i unaprijedi  komunikacija između roditelja i nastavnika, te da se još više unaprijedi transparentnost u radu ove respektabilne visokoškoleske ustanove.

Univerzitet FINRA Tuzla prepoznaje značaj uključenosti  roditelja u motiviranje studenata za sticanje novih znanja i vještina, jačanje stučnih kompentencija zanimanja koja studenti stiču na Univerzitetu FINRA Tuzla, te  izgradnju njihove uspješne buduće karijere.

Rektor Univerziteta prof. dr. sc. Ismet Kalić je naglasio važnost saradnje između roditelja i Univerziteta, te da će se ovi susreti organizirati redovno, više puta u godini. Nastavnici Univerziteta FINRA su se predstavili roditeljima navodeći predmete koje predaju na FINRA, te kazali da su predani i posvećeni da na studente prenesu potrebana znanja i vještine koja su aktuelna, tražena  i cijenjena na tržištu rada.

Roditelji su tokom posjete imali priliku obići prostorije, moderno opremljene učionice, sa savremenom IT opremom, pametnim tablama, audio video solution opremom, kojom se sva predavanja i vježbe snimaju i postavljaju na e nastavu, gdje su studentima dostupna do kraja akademske godine. Roditelji su obišli i e biblioteku FINRA eBook Business Subcription Collection sa više od 30 hiljada bibliotečkih jedinica.

Nakon obilaska prostorija FINRA zajedno roditelji, nastavnici i nenastavno osoblje FINRA su se uputili na kompleks Panonskih jezera, gdje su se provozali atrakcijom Grada Tuzla turističkim vozićem. Zajednički ručak je upriličen u Panonskom Lovcu, gdje su roditelji imali priliku razgovarati i razmijeniti utiske i dosadašnja iskustva sa drugim roditeljima. Po riječima roditelja, veoma su zadovoljni posjetom, onim što su vidjeli, čuli, a posebno razgovorom koji su vodili sa nastavnicima Univerziteta FINRA Tuzla.