Visokoškolska ustanova FINRA se nalazi na listi akreditovanih visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini. FINRA je među malobrojnim visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini, koje su svoje prve diplome izdale tek nakon dobivanja institucionalne akreditacije. Institucionalna akreditacija je dobijena 28.04.2021. godine. Diplome FINRA su priznate i u zemljama EU, a prve diplome su nostrificirane u Njemačkoj i Hrvatskoj.

Jedinstven spoj teorije i prakse je koncept nastave koji se realizuje na FINra. Do sada je na FINra upisano sedam generacija na studijski program “Finansije i računovodstvo” i diplomiralo do sada njih 159. Svi diplomirani studenti su zaposleni, dok je nekoliko njih pokrenulo vlastiti biznis. Na studijski program “Računarstvo i informatika” upisane su tri generacije. Trenutno na FINra studira 235 studenata na oba studijska programa.

Pored navedena dva licencirana studijska programa, visokoškolska ustanova FINra od akademske 2023./2024. realizuje i tri novolicencirana studijska programa:

1. “Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija”

2. “Savremeni menadžment i digitalno poslovanje”

3. “Ekološka poljoprivreda”

Kod sva tri novolicencirana studijska programa se radi o novom profilu kadrova koji su traženi na tržištu rada, kako u Bosni i Hercegovini, tako i svijetu. Visokoškolska ustanova FINRA u akademskoj 2023./2024. će realizovati pet licenciranih studijskih programa i u procesu je registracije u Univerzitet FINRA.

Deset razloga zašto studirati na FINra:

1. Akreditovana visokoškolska ustanova

2. Povezana sa privredom i praksom

3. Praksa tokom studija i mogućnost zaposlenja kod poznatog poslodavca

4. Jedinstveni studijski programi u Bosni i Hercegovini i regionu

5. Stipendije tokom studiranja

6. Redovni, vanredni i Distance Learning-DL studij

7. Moderno opremljene učionice i savremena IT oprema

8. Obezbjeđena besplatna literatura i knjige

9. Plaćanje školarine u više rata

10. Učešće u ERASMUS+ programu mobilnosti studenta i drugim međunarodnim programima i projektima