Univerzitet FINRA Tuzla je dodijelio 60 računara sa instaliranim računovodstvenim programima u 12 srednjih škola na području Tuzlanskog kantona, koji imaju usmjerenje Ekonomski tehničar.

Dvanaesta škola po redu kojoj je Univerzitet FINRA Tuzla dodijelio donaciju je MSŠ Teočak.

MSŠ Teočak je bogatija za pet računara opremljenih najnovijim kompletom računovodstvenih programa, pružajući učenicima priliku da steknu praktična znanja iz knjigovodstva i računovodstva.

Prof.dr.sc. Ismet Kalić, v.d. rektor Univerziteta FINRA Tuzla ističe važnost ovog koraka za buduće karijere učenika, naglašavajući kako im ova praktična nastava može omogućiti zapošljavanje odmah nakon završetka srednje škole.

Direktor MSŠ Teočak iskazao je zahvalnost na vrijednoj donaciji, koja će unaprijediti kvalitet nastave, ali i doprinijeti profesionalnom razvoju učenika.

Ovom donacijom ispunjen je cilj Univerziteta FINRA Tuzla, a to je da svi učenici ekonomskih škola tokom srednjoškolskog obrazovanja stiču praktična znanja i vještine vođenja poslovnih knjiga, te se osposobe za zaposlenje nakon završetka srednje škole.