Na Visokoškolskoj ustanovi FINRA Tuzla upriličeno je potpisivanje ugovora o stipendiranju za više od 150 studenata prve, druge, treće i četvrte godinu studija. Stipendije su dodijeljene u ukupnoj vrijednosti većoj od 110.000 KM. Najviše stipendija je dodijeljeno studentima koji su se upisali na prvu godinu studija svih pet studijskih programa koji se realizuju na FINRA u ovoj akademskoj godini. 

Od svog osnivanja FINRA je dodijelila stipendije u iznosu većem od 500.000 KM u osam generacija studenata. Naš cilj je dati studentima podršku tokom studiranja i nagraditi ih za istaknuti trud i rad, kao i onima sa slabijim imovinskim stanjem finansijski olakšati studiranje na FINRA. Za posebno nadarene studente, učenike generacije i studente sa izraženo slabim materijalnim stanjem FINRA omogućava besplatno studiranje.

U nastojanju da podrži i promoviše obrazovanje, te podrži studente da studiraju i nakon studija se zaposle i ostanu u Bosni i Hercegovini, FINRA će nastaviti da stipendira studente i u narednim godinama konstantno povećavajući iznos stipendija iz godine u godinu. Planom je predviđeno da za narednu akademsku 2024/2025 godinu ukupan iznos stipendija premaši 150.000 KM.

FINRA spada u malobrojne visokoškolske ustanove u Bosni i Hercegovini koje nude jedinstvene, savremene i inovativne studijske programe u skladu sa zahtjevima i potrebama tržišta rada. Visokoškolska ustanova FINRA je predana i posvećena cilju da mladim ljudima prenese znanja i vještine koja su tražena i dobro plaćena, te ih osposobi za zanimanja za kojima postoji konstantna potražnja u Bosni i Hercegovini i svijetu.

Do sada je na FINRA diplomiralo 185 studenata i svi su zaposleni, a neki od njih su pokrenili svoj vlastiti biznis.