Visokoškolska ustanova FINra Tuzla će u narednoj akademskoj 2023/24. realizirati pet studijskih programa. Dva postojeća studijska programa “Finansije i računovodstvo” i “Računarstvo i informatika”, te tri novolicencirana studijska programa “Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija”, “Savremeni menadžment i digitalno poslovanje” i “Ekološka poljoprivreda”. 

Na studijski program “Finansije i računovodstvo” se upisuje 8. generacija studenata. Do sada je diplomiralo 139 studenata i svi su zaposleni, a neki su pokrenuli i vlastiti biznis. Ovaj studijski program nudi zanimanja računovođe i finansijskog menadžera. 

Studijski program “Računarstvo i informatika” upisuje 4. generaciju studenata sa usmjerenjem “Softversko inženjerstvo”. Ovaj studijski program nudi zanimanje programera usmjerenog ka business aplikacijama. U okviru ovog studijskog programa, u akademskoj godini 2023/24. uvodi se novi studijski smjer “Web dizajn i multimedija”. Tokom studija obezbijeđena je stručna praksa u IT kompanijama. 

Novolicencirani studijski program “Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija” nudi zanimanja turističkog vodiča, voditelja turističkih agencija i šefova kuhinja, za kojima postoji stalna potražnja na tržištu rada. Studijski program “Savremeni menadžment i digitalno poslovanje” nudi zanimanje savremenog menadžera sa znanjima i vještinama modernog lidershipa, znanjima iz informacionih tehnologija, informacijsko-komunikacijskih tehnologija, digitalnih tehnologija i digitalnog poslovanja. 

Licencirani studijski program “Ekološka poljoprivreda” sa dva usmjerenja “Ekološka poljoprivreda” i “Agrobiznis” predstavlja jedinstven studijski program u Bosni i Hercegovini i regionu. Visokoškolska ustanova FINra stvara novi profil stručnjaka, inženjera ekološke poljoprivrede, koji su najtraženiji u oblasti organske proizvodnje u Bosni i Hercegovini i svijetu. Tokom studija obezbjeđena praksa u moderno opremljenim laboratorijama i uspješnim poljoprivrednim gazdinstvima. 

Zašto studirati na FINra? 

– Akreditovana visokoškolska ustanova 

– Povezana sa privredom i praksom 

– Omogućeno zaposlenje nakon završetka studija 

– Stipendije tokom studiranja 

– Inclass i online nastava – DL 

– Moderno opremljene učionice i savremena IT oprema 

– Obezbjeđena besplatna literatura i knjige 

– Mogućnost plaćanja školarine u više rata 

– Učešće u ERASMUS+ programima mobilnosti i ostalim međunarodnim projektima