Univerzitet FINRA Tuzla u akademskoj 2023/2024 realizuje pet studijskih programa. Dva postojeća studijska programa “Finansije i računovodstvo” i “Računarstvo i informatika”, te tri nova studijska programa “Savremeni menadžment i digitalno poslovanje”, “Ekološka poljoprivreda” i “Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija”.

Na studijski program “Finansije i računovodstvo” se upisuje 8. generacija studenata. Do sada je diplomiralo 170 studenata i svi su zaposleni, a neki su pokrenuli i vlastiti biznis. Ovaj studijski program nudi uvijek tražena zanimanja računovođe i finansijskog menadžera.

Studijski program “Računarstvo i informatika” upisuje 4. generaciju studenata sa usmjerenjem “Softversko inženjerstvo”. Ovaj studijski program nudi novi profil kadrova koji predstavlja spoj programera i ekonomiste. To su programeri usmjereni ka business aplikacijama, koji su danas najtraženiji u svijetu. U okviru ovog studijskog programa, uvodi se novi studijski smjer “Web dizajn i multimedija”.

Novi studijski program “Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija” je jedinstven u regionu i nudi zanimanja turističkog vodiča, voditelja turističke agencije i gastronima odnosno šefa kuhinje, za kojima postoji stalna potražnja na tržištu rada u Bosni i Hercegovini i EU.

Studijski program “Savremeni menadžment i digitalno poslovanje” nudi zanimanje savremenog menadžera sa znanjima i vještinama modernog lidershipa, znanjima iz informacionih tehnologija, informacijsko-komunikacijskih tehnologija, digitalnih tehnologija i digitalnog poslovanja.

Licencirani studijski program “Ekološka poljoprivreda” sa dva usmjerenja “Ekološka poljoprivreda” i “Agrobiznis” predstavlja jedinstven studijski program u Bosni i Hercegovini i regionu. Univerzitet FINRA Tuzla stvara novi profil stručnjaka, inženjera ekološke poljoprivrede, sa znanjima i vještinama proizvodnji organske hrane, primjeni IT u poljoprivredi, primjeni digitalnih tehologija i vještačke inteligencije u poljoprivredi (dronovi, senzori, pametne meteorološke stanice za predviđanje vremenskih prilika). Tokom studija obezbjeđena praksa u moderno opremljenim laboratorijama i uspješnim poljoprivrednim gazdinstvima.

Univerzitet FINRA Tuzla je prepoznat kao visokoškolska ustanova koji je predan i posvećen cilju da mladim ljudima prenese znanja i vještine koja su tražena i dobro plaćena na tržištu rada, te osposobi ih za zanimanja za kojima postoji konstantna potražnja u Bosni i Hercegovini, EU i svijetu.

Više informacija o studijskim programima, uslovima studiranja i proceduri upisa možete naći na www.finra.edu.ba.