Američka IT kompanija Virgin Pulse jedna je od vodećih kompanija u BiH. Svake godine organizuje Virgin Pulse Bootcamp, na koji se okupljaju najbolji mladi programeri iz BiH. Prijavi se više od 400 učesnika. Od prijavljenih učesnika bira se 20 najboljih. Ove godine  Kenan Dropić, student 3.godine na FINra, studijskog programa “Računarstvo i informatika”, usmjerenje “Softversko inženjerstvo”, izabran je među 20 najboljih, te mu je  ponuđena specijalna obuka i ugovor o angažmanu u trajanju od 6 mjeseci.

Uvrštavanjem našeg studenta Kenana u 20 najboljih,  potvrđuje kvalitet nastavnog procesa koji se realizira na studijskom usmjerenju “Softversko inženjerstvo” na FINra. Radi se o jedinstvenom spoju znanja i vještina developera i ekonomiste.

Našem  Kenanu smo postavili nekoliko pitanja, evo šta je odgovorio:

Kenane, kakav je osjećaj da budeš izabran za specijalnu obuku u tako velikoj konkurenciji?

Kenan: “Osjećaj je nevjerovatan i činjenica da sam ja izabran od tih 220 je nevjerovatna. Ono što bih istakao jeste osjećaj satisfakcije koji sam doživio kada sam saznao da sam izabran za Virgin Pulse Bootcamp program. Uložio sam puno truda, rada i maksimalno se posvetio učenju. Ovo je ujedno nagrada za moju upornost.”

Možeš li nam reći na koji način je FINra doprinijela tome da budeš među 20 najboljih kandidata?

Kenan: ”Prije svega, najvažniji faktor jeste to što je FINra na studijski smjer “Softversko inženjerstvo” angažovala vrhunske IT stručnjake koji su posvećeni efikasnom prenosu znanja i vještina na studente. Između ostalog, na FINra su angažovani i IT stručnjaci iz Virgine Pulse-a koji su mi dodatno dali podršku i motiv da napredujem.”

Šta je to što će tebi ova specijalna obuka donijeti? Kakva iskustva očekuješ?

Kenan:Iskustva koja ću steći za vrijeme tog šestomjesečnog programa su dragocjena. Prije svega jer ću biti okružen velikim brojem IT stručnjaka, za koje vjerujem da će se maksimalno potruditi da prenesu svoje znanje. Vjerujem da će mi ovo biti jaka odskočna daska za dalji razvoj moje karijere.”

Imaš li poruku za učenike maturante koji su u fazi odabira fakulteta za nastavak obrazovanja? Da li preporučuješ smjer “Softversko inženjerstvo” na FINra?

Kenan:Preporučio bih mlađim kolegama da posjete FINra, da se uvjere u sve ono što FINra posjeduje, svu savremenu opremu i moderno opremljene kabinete. Glavni razlog zašto bih ja preporučio FINra, jeste upravo to što FINra posebno vodi računa o odabiru kvalitetnog nastavnog kadra, koji imaju za cilj da studentima efikasno prenesu svoja znanja i vještine.”

Mi našem Kenanu želimo mnogo sreće i uspjeha, kako na ovoj specijalnoj obuci, tako i u nastavku karijere.