Misija, vizija
i cilj

Dugogodišnje iskustvo u
savremenom obrazovanju.

Vizija

FINRA je moderna, visokoškolska ustanova, sa više atraktivnih studijskih programa, integrisana u akademsku zajednicu, partner sa privredom, društvenom zajednicom i prestižnim domaćim i međunarodnim obrazovnim i naučno-istraživačkim institucijama, koja obrazuje kompetentne i priznate stručnjake iz različitih naučnih oblasti ekonomije i IT, turizma, ugostiteljstva i ekološke poljoprivrede.

misija

Misija FINRA je da osigura savremeno i inovativno obrazovanje koje spaja teoriju i praksu kako bi svojim studentima prenijeli znanja i vještine koje ih čine kompetentnijim i konkurentnijim na tržištu rada. Sva zanimanja su poduzetnički orijentirana i omogućavaju pokretanje i vođenje vlastitog biznisa. Unapređenje kvalitete studijskih programa je konstantno prisutno kroz stalno osavremenjavanje nastavnog plana i programa i silabusa predmeta.

Cilj

Naš cilj je da osposobimo studente da budu vrhunski stručnjaci u zanimanjima za koja se obrazuju. Da postanu uspješni računovođe, cijenjeni revizori i finansijski menadžeri, vrhunski IT stručnjaci i programeri, uspješni voditelji turističkih agencija, traženi turistički vodiči i šefovi kuhinja, moderni menadžeri kompanija i inženjeri ekološke poljoprivrede.