Svjetski dan poduzetnika obilježava se u cijelom svijetu na današnji dan, 5. marta. To je dan u godini koji je posvećen poduzetnicima, važan za promociju značaja i kulture poduzetništva te odavanje priznanja poduzetnicima za ostvareni doprinos u razvoju zajednice.

Univerzitet FINRA Tuzla obilježio je ovaj značajan datum zajedno sa učenicima i profesorima Elektrotehničke škole Tuzla, Gimnazije „Ismet Mujezinović“ Tuzla i MSŠ Banovići.

Učenicima je dobrodošlicu poželio dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta FINRA Tuzla, doc.dr.sc. Edin Glogić. „Svi studijski programi koji se realizuju na FINRA su poduzetnički orjentirani. Na ovaj način naši studenti usvajaju znanja i vještine za pokretanje i vođenje vlastitog biznisa. Na Univerzitetu FINRA studenti imaju priliku kreirati poslovne ideje, prepoznati poslovne prilike i razvijati biznis planove za vlastite poslovne poduhvate. Na FINRA su diplomirala 193 studenta i svi su zaposleni „.

Prigodno predavanje na temu poduzetništva održao je prof. Adem Azapagić. Gost ovog događaja bila je i Mirela Karić, predstavnica grada Tuzla koja je prezentovala projekte podrške koje provodi grad Tuzla za mlade poduzetnike.

Učenici su imali priliku čuti iskustva naših studenata koji su pokrenuli vlastiti biznis. Svoje biznise predstavile su diplomirane studentice Melika Umihanić iz Živinica i Alma Blažević iz Banovića, te student treće godine Adnan Pihljak iz Tuzle, sa studijskog usmjerenja Softversko inženjerstvo.

Nastavni plan i program FINRA prilagođen je zahtjevima tržišta rada i predstavlja jedinstven spoj teorije i prakse. Interdisciplinarnost je osnovna karakteristika svih studijskih programa na FINRA gdje studenti svih usmjerenja stiču znanja i vještine iz finansija, menadžmenta, informacionih tehnologija, ICT, digitalnih tehnologija, poduzetništva.