WhatsApp Image 2022-12-15 at 22.14.53

Obrazovanje je naša misija

Upoznajte nas.

Visokoškolska ustanova Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra Tuzla osnovana je u julu 2016. godine.  Misija ove visokoškolske ustanove je kreiranja nove dodatne vrijednosti visokoobrazovanih kadrova iz područja finansija, računovodstva, programiranja. Osnivač visokoškolske ustanove FINra je edukativno-konsultantska kuća FINconsult, koja bilježi 17 godina uspješnog rada na edukacijama finansijsko-računovodstvene profesije u Bosni i Hercegovini.

2016

Godina osnivanja

FINra je osnovana 2016. godine. Misija ove visokoškolske ustanove je kreiranja nove dodatne vrijednosti visokoobrazovanih kadrova iz područja finansija, računovodstva, softverskog inženjerstva.

FINra se etablira na tržištu kao renomirana ustanova. Omogućava svojim studentima savremeno obrazovanje i jedinstvenu metodologiju nastave.

Kredibilitet i kvalitet

2018

2020

Širenje studijskih programa

Godina u kojoj FINra uvodi dodatni studijski program, te na taj način odgovara potrebama tržišta. FINra uvodi studijski program “Računarstvo i informatika”.

Godina u kojoj FINra postaje akreditovana ustanova. Na taj način FINra dodatno ojačava svoj položaj na tržištu obrazovnih ustanova i institucija.

Godina akreditacije

2021

2022

Proces transformacije ka univerzitetu

FINra ispunila sve potrebne uslove da postane univerzitet.

Dugogodišnje iskustvo u
savremenom obrazovanju.

Visokoškolska ustanova FINra registrovana je za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja u Tuzlanskom kantonu i posjeduje dozvolu za rad izdatu od strane Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona. FINra realizira dva studijska programa “Finansije i računovodstvo” i “Računarstvo i informatika”. FINra je licencirana i akreditovana za dodjeljivanje diploma, akademskih zvanja prvog ciklusa studija u skladu sa tzv. bolonjskim principima visokog obrazovanja. Visokoškolska ustanova FINra upisana je u Državni registar akreditiranih visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini.

Tokom svog šestogodišnjeg uspješnog rada visokoškolska ustanova FINra kontinuirano radi na osiguranju kvalitete procesa, a u martu 2021. godine FINra prolazi i proces institucionalne akreditacije. Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine imenovala je Komisiju domaćih i međunarodnih stručnjaka koji daju pozitivnu ocjenu i preporuku o akreditaciji visokoškolske ustanove FINra. Ministarstvo za obrazovanje i nauku Tuzlanskog kantona je donijelo Rješenje o institucionalnoj akreditaciji visokoškolske ustanove FINra 28.aprila 2021. godine.

Osnovni zadaci FINra su proistekli iz potreba i zahtjeva mladih ljudi, različitih ciljnih skupina da im se pruži prilika za sticanje kvalitetnog i modernog, praktično determinisanog visokog obrazovanja po uzoru na vodeće univerzitete zapadnoevropske i istočnoevropske obrazovne kulture, kao i iz društvene potrebe za većim brojem visokoobrazovnih kadrova, koji bi bili most u evropskim i drugim savremenim integracijama naše zemlje.

zašto FINra?

01.

Inclas i online

FINra nudi mogućnost praćenja nastave inclass ili online

02.

stručni kadar

Na FINra je zaposleno više od 60 profesora, predavača, asistenata

03.

zajednica

Na FINra studira više od 220 studenata. Upisana je 7. generacija na FIR i 3. generacija na RI

Kontaktirajte nas

Adresa

Mitra Trifunovića Uče 9, 75000 Tuzla

Broj telefona

+387 35 310 390, +387 62 021 105

Email : studentskasluzba@finra.ba

Radno vrijeme

Pon-pet 07:00 – 19:00

Sub-Ned 10:00 – 16:00

Follow Us