Visokoškolska ustanova Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra Tuzla će u četvrtak, 27. jula 2023. godine obilježiti sedmu godišnjicu rada i svečano otvoriti Univerzitet FINRA. Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra Tuzla je akreditovana visokoškolska ustanova, čije su diplome priznate u zemljama EU. Do sada je na FINra diplomiralo 159 studenata i svi su zaposleni, dok je nekoliko njih pokrenulo vlastiti biznis.

U okviru ceremonije otvaranja Univerziteta FINRA će biti prezentirani novolicencirani studijski programi ”Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija”, ”Ekološka poljoprivreda” i ”Savremeni menadžment i digitalno poslovanje”, kao i dva postojeća licencirana studijska programa “Finansije i računovodstvo”, na koji se upisuje 8. generacija studenata i ”Računarstvo informatika”, sa usmjerenjem Softversko inženjerstvo, koji upisuje 4.generaciju studenata.

Univerzitet FINra u akademskoj 2023/2024. realizuje pet studijskih programa koji pružaju savremeno obrazovanje i jedinstvenu metodologiju nastave sa naglaskom na praktičnim znanjima i vještinama. FINRA je prepoznata kao visokoškolska ustanova koja je predana i posvećena cilju da mladim ljudima prenese znanja i vještine koja su tražena i dobro plaćena na tržištu rada, te osposobi ih za zanimanja za kojima postoji konstantna potražnja u Bosni i Hercegovini i svijetu.