Dani otvorenih vrata Univerziteta FINRA Tuzla 2024. osim što informišu maturante o studijskim programima i uslovima studiranja na Univerzitetu FINRA, ujedno su posvećeni obrazovanju i usavršavanju učenika i  profesora srednjih škola.

Danas smo organizovali obuku na računovodstvenim programima za učenike MSŠ Gračanica koji u profesionalnoj orijentaciji sebe vide u finansijama i računovodstvu.

Realizovana je i obuka za profesore ekonomske grupe predmeta po sljedećim modulima: finansijsko knjigovodstvo, materijalno knjigovodstvo, robno knjigovodstvo, blagajničko poslovanje, PDV evidencije i poslovne knjige obrtnika. Istovremeno su imali priliku istražiti EBSCO e-biblioteku eBooks Business Subscription Collection, sa 30.000 bibliotečkih jedinica iz oblasti: finansija, računovodstva, poduzetništva, menadžmenta, bankarstva, IT, programiranja, web dizajna, turizma, ugostiteljstva, gastronomije, ekološke poljoprivrede.

Stečena znanja i vještine biti će od neprocjenjive vrijednosti za daljnji razvoj kako učenika tako i profesora, a koje će moći primijeniti u okviru predmeta Knjigovodstvo radom na računarima s instaliranim računovodstvenim programima, koje smo donirali školama u prošlom mjesecu.

Ova praktična obuka ima veliki značaj u obrazovanju mladih ljudi i podrška je njihovom profesionalnom razvoju. Univerzitet FINRA Tuzla će nastaviti s predanošću pružati kvalitetne obrazovne resurse i kontinuirano raditi na unaprijeđenju lokalne obrazovne zajednice.

Dani otvorenih vrata traju do 30. aprila 2024. godine, te vas pozivamo da nas posjetite svakog radnog dana od 10 do 18 sati, kao i vikendom od 10 do 13 sati.