U okviru Projekta ‘’Profesionalna orjentacija učenika završnih razreda srednjih škola’’ danas su u posjeti Univerzitetu FINRA Tuzla bili učenici MSŠ Živinice i učenici Gimanzije Živinice. Cilj posjete je da se učenici upoznaju sa studijskim programima koji se realizuju na Univerzitetu FINRA Tuzla, kako bi donijeli ispravnu odluku šta žele da studiraju, čime da se bave, koje zanimanje da odaberu za sebe i naprave uspješnu karijeru.

Učenicima su prezentirani uslovi studiranja, prostorni kapaciteti i opremljenost kabineta pametnim tablama i audio/video solution opremom, te nastavni procesi s posebnim akcentom na praktično osposobljavanje studenata tokom studija, u kompanijama s kojima FINRA ima potpisan Sporazum o poslovnom povezivanju i saradnji, a takvih je više od 300.

„Interdisciplinarnost je osnovna karakteristika svih studijskih programa na FINRA i svi su poduzetnički orjentirani. Na ovaj način naši studenti usvajaju znanja i vještine za pokretanje i vođenje vlastitog biznisa. Također, predmet Poslovni engleski jezik i Napredni poslovni engleski jezik izučavaju tri od četiri godine, što studentima pruža mogućnost da žive u Bosni i Hercegovini, a primaju europske plaće. Koncept interaktivnog i individualnog pristupa u nastavi glavni je faktor za efikasnost u obrazovanju studenata, što potvrđuje i činjenica da svih 190 diplomiranih studenata su zaposleni, a nekoliko njih je pokrenulo vlastiti biznis “, kazao je u obraćanju učenicima prof.dr Ismet Kalić, v.d. rektor Univerziteta FINRA Tuzla.