V.d. rektor Univerziteta FINRA Tuzla, prof.dr.sc. Ismet Kalić potpisao je Sporazum o poslovnoj saradnji sa direktorom uspješne kompanije Green light d.o.o. iz Jelaha, gosp. Damirom Numićem.

Green light d.o.o. svojim klijentima nudi usluge prijevoza robe, carinskog zastupanja, i carinjenja robe u uvozu, izvozu i tranzitu, skladištenja robe, posredovanja kod transportnog osiguranja. U ovoj djelatnosti jedna je od najuspješnijih kompanija u Bosni i Hercegovini, a mjesečno osigura 3.320 transporta.

Cilj uspostave ovog sporazuma podrazumijeva stvaranje uslova za sprovođenje stručne prakse studenata Univerziteta FINRA Tuzla u djelatnosti koju uređuju poslovno pravo i finansije i računovodstvo, kao i primjene IT i ITC u praksi.

Ovaj Sporazum je još jedan korak u osiguranju praktičnih znanja i vještina kroz nastavni proces, i pružanja prilike studentima da teorijska znanja primjene u poslovnom okruženju. Budući da veliki broj studenata FINRA dolazi iz Tešnja, Sporazum će im omogućiti da osim obavljanja prakse dobiju stipendiju, te da se zaposle u ovoj prestižnoj kompaniji.