Mr.sc. Toni Babić, viši asistent Univerziteta FINRA Tuzla, na poziv Europskog ekonomskog i socijalnog odbora (EESC), uzeo učešće na “Your Europe Your Say”, kao predstavnik mladih iz Bosne i Hercegovine.

Povodom sedmice civilnog društva Europski ekonomski i socijalni odbor pod nazivom “Your Europe Your Say” okupio je mlade iz cijele Europe ( zemlje EU, zemlje kandidati i UK). Predstavnici mladih iz svih zemalja su imali zadatak da kroz konsultacije i raspravu donesu preporuke i incijative za budućnost mladih u EU. Prijedlozi su izlagani pred Komisijom na čijem je čelu bio predsednik EESC-a gospodin Oliver Röpke.

Inicijativa koja je nakon prezentacije i rasprave dobila najviše glasova i prihvaćena je pod nazivom: “Stvoriti kvotu mladih za izbore za Europski parlament” nekoliko autora: Mr.sc. Toni Babić iz Bosne i Hercegovine, Dominik Omerović iz Hrvatske, Nuria Meerssunaret iz Belgije, Marco Peraz sa Malte i Ane Drinčić iz Crne Gore.

Univerzitet FINRA Tuzla će proširiti saradnju sa Europskim ekonomskim i socijalnim odborom u narednom periodu, te pozvati predstavnike Odbora da posjeti ovu visokoškolsku ustanovu u Bosni i Hercegovini.