Pozivamo sve studente svih programa da se uključe u Horizon Europe INDUSAC projekt i pridruže međunarodnim timovima od 3 do 6 članova kako bi rješavali stvarne izazove kompanija. Ovo je jedinstvena prilika da:

  • Steknete iskustvo u radu s kompanijama,
  • Ojačate svoju međunarodnu mrežu,
  • I zaradite do 1.000 EUR bruto po studentu.

Na platformi INDUSAC trenutno je objavljeno preko 100 različitih izazova evropskih kompanija, koji pokrivaju različite teme iz oblasti ekonomije, dizajna, ICT-a, tehničkih nauka, prirodnih nauka, i mnogih drugih.

Da biste se pridružili, poduzmite sljedeće korake:

1) odaberite izazov ,

2) Registrirajte se na platformi INDUSAC ,

3) formirati tim, ili se pridružiti timu:

– potražite dodatne članove tima i/ili oko vašeg ili susjednih fakulteta

– pridružite se Slack zajednici gdje se studenti sa sličnim interesima mogu sastajati (da pristupite Slacku, idite na izazov po svom izboru i kliknite na desno dugme da [Pridružite se Slack zajednici]; nakon toga pronađite određeni Slack kanal posvećen vaš izazov možete učiniti za više od jednog izazova

4) Nakon što je vaš tim formiran (pobrinite se da provjerite kriterije podobnosti, pogledajte dolje), pripremite kratko zajedničko motivaciono pismo i pošaljite ga kompaniji putem platforme do 30. maja 2024. godine .

5) Ako je Motivaciono pismo odobreno, možete započeti rješavanje izazova vjerovatno krajem juna / početkom jula 2024.

Detaljne informacije sa uslovima za učešće mogu se pronaći na sajtu projekta i u Pozivu za studente .

U slučaju bilo kakvih pitanja, ne ustručavajte se kontaktirati INDUSAC tim na indusac@ijs.si .

Rok za prijavu (= dostavljanje Motivacionih pisama) je 30. maj 2024. godine.

Kako bismo detaljnije objasnili cijeli proces, INDUSAC tim će u četvrtak, 23. maja u 9 sati ujutro, organizirati posebnu Zoom sesiju na sljedećem linku: https://zoom.us/j/9060304106 . Oni će odgovarati na vaša pitanja o tome kako formirati tim, kako se prijaviti i pomoći vam da unaprijedite svoje prijave – nadam se da se vidimo tamo!