Doc. dr. Edin Glogić, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta FINRA Tuzla, učestvovao je u radu panela “Uključivanje održivosti u obrazovanje u oblasti računovodstva i revizije”

Na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Valjevo održan je panel “Uključivanje održivosti u obrazovanje u oblasti računovodstva i revizije”. Na panelu je učestvovao i doc.dr. Edin Glogić gdje je u okviru svog izlaganja na temu Uključivanje održivosti u obrazovanje u oblasti računovodstva i revizije predstavio aktivnosti Univerziteta FINRA Tuzla u proteklom periodu, kao i buduće planirane aktivnosti. Pored navedenog, doc. dr. sc. Edin Glogić je ukazao da Univerzitet FINRA Tuzla u skladu sa potrebama tržišta razvija nastavne planove i programe i usklađuju ih sa globalnim svjetskim trendovima kada je u pitanju zelena ekonomija i njeno uključivanje u oblasti računovodstva i revizije.

Pored doc. dr. sc. Edin Glogić učešće su uzeli prof. dr. Snežana Knežević, Fakultet organizacionih nauka, prof. dr. Neda Vitezić, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. Jozefina Beke-Trivunac, Univerzitet Alfa BK, prof. dr. Dejan Jovanović, Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr. Ian Thomson, University of Dundee, Scotland, United Kingdom. Također, učešće su uzeli i predstavnici iz privrede Nebojša Jeremicć, Telekom Srbije, Marija Pantelić, Bosis Valjevo, Aleksandra Tanasković, EY Serbia, Vidosava Dzagić, Privredna komora Srbije Beograd.