U akademskoj 2023/2024 godini Visokoškolska ustanova FINRA dodijelila je više od 150 stipendija studentima prve, druge, treće i četvrte godinu studija. Najviše stipendija je dodijeljeno studentima koji su se upisali na prvu godinu studija svih pet studijskih programa koji se realiziraju na FINRA u ovoj akademskoj godini. 

Od svog osnivanja FINRA svake akademske godine dodjeljuje stipendije svojim studentima. Cilj dodjele stipendija da se mladi ljudi prepoznaju i nagrade za postignute rezultate, kao i da se onima sa slabijim imovinskim stanjem pruži finansijska podrška i olakša studiranje na FINRA. Za posebno nadarene studente, učenike generacije i studente sa izraženo slabim materijalnim stanjem FINRA omogućava besplatno studiranje. Dodjelom stipendija studenti se motiviraju da vrijedno rade i uče, usvajaju nova znanja i vještine, te stiču radne navike kako bi bili uspješniji u svojoj karijeri.

Ukupan iznos stipendija se povećava iz godine u godinu. Fond za stipendije u tekućoj akademskoj 2023/2024 godini iznosi više od 100.000 KM. FINRA spada u malobrojne visokoškolske ustanove u  Bosni i Hercegovini, koje direktno podržavaju studente da studiraju i  nakon studija se zaposle i ostanu u Bosni i Hercegovini. Do sada je na FINRA diplomiralo 175 studenata i svi su zaposleni, a neki od njih su pokrenili svoj vlastiti biznis. 

Upis na FINRA traje do 30.10.2023. godine za vanredne i DL studente.