Univerzitet FINRA Tuzla aktivno učestvuje u Erasmus + program, kako u okviru mobilnosti nastavnog osoblja, tako i u okviru mobilnosti studenata. Aktuelni Erasmus + program se odnosi na mobilnost tri studenta FINRA koji će provesti cijeli semestar na Veleučilištu ‘’Lavoslav Ružička’’ u Vukovaru, R Hrvatska. Za studente FINRA odlazak na Veleučilište u Vukovaru  predstavlja važan korak u akademskom i profesionalnom razvoju, te pruža priliku za sticanje novih znanja i iskustava u području finansija i računovodstva, računarstva i informatike.

Adin Glogić, student 2. godine studijskog programa Finansije i računovodstvo, će imati mogućnost slušanja i polaganja predmeta iz ljetnog semestra, kao i obavljanja stručne prakse. Cilj je sticanje novih znanja iz područja finansija i računovodstva, kao i unapređenje vještina kroz praktično iskustvo u stvarnom poslovnom okruženju R Hrvatske.

Adin Ćosićkić, student 2. godine studijskog programa Računarstvo i informatika će se posvetiti studiranju i polaganju predmeta E-marketing, te obavljanju stručne prakse. Cilj je upoznavanje s najnovijim trendovima u digitalnom marketingu i sticanje praktičnih vještina kroz praktičan rad.

Helena Marojević je studentica 1. godine studijskog programa Finansije i računovodstvo, a kroz ovaj projekat će obaviti stručnu praksu u jednoj od prestižnih kompanija u Vukovaru. Studentica Helena će imati priliku primijeniti teorijska i praktična znanja stečena na fakultetu u stvarnom poslovnom okruženju uspješne kompanije u Hrvatskoj.

Univerzitet FINRA Tuzla pruža svojim studentima jedinstvenu priliku za sticanje međunarodnog iskustva, kako bi stekli znanja i vještine koje će biti od presudnog značaja za izgradnju njihove uspješne  karijere u dinamičnom globalnom okruženju.