Predstavnici visokoškolske ustanove FINRA učestvovali su na 17. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju. Sajam je održan u periodu od 27.09. do 30.09.2023. godine i okupio je više od 500 izlagača iz Bosne i Hercegovine i inostranstva. U sklopu saradnje sa Kantonalnom privrednom komorom Tuzla, FINRA je imala zajedničku prezentaciju sa ostalim članicama privredne komore. Posjetioci sajma su imali priliku informisati se o studijskim programima, stipendijama, te ostalim benefitima studiranja.

U toku je upis 8. generacije studenata na studijski program “Finansije i računovodstvo” i 4. generacije na studijski program “Računarstvo i informatika”, smjer Softversko inženjerstvo. Nastavni plan i program ovih studijskih programa je jedinstven u visokom obrazovanju u BiH i regionu, jer predstavlja spoj stručnih kompetencija programera i ekonomiste. Važno je kazati da za ovim kadrovima postoji stalna potražnja na tržištu rada kako u BiH tako i u svijetu.

Pored dva postojeća studijska programa, od akademske 2023/2024. uvode se i tri nova studijska programa “Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija”, “Savremeni menadžment i digitalno poslovanje” i “Ekološka poljoprivreda”.

Univerzitet FINRA Tuzla je prepoznat kao visokoškolska ustanova koja je predana i posvećena cilju da mladim ljudima prenese znanja i vještine koja su tražena i dobro plaćena na tržištu rada, te osposobi ih za zanimanja za kojima postoji konstantna potražnja u Bosni i Hercegovini, EU i svijetu.