Dana 07.03.2024. godine, u prostorijama Univerziteta FINRA Tuzla pospisan je sporazum sa Grand hotelom Tuzla. Sporazum su potpisali ispred Grand hotela Tuzla Dino Sakić i ispred Univerziteta FINRA Tuzla prof. dr. sc. Ismet Kalić, v.d. rektor.

Učesnici sporazuma su se usaglasili da njihova dugoročna saradnja obuhvati sve oblike povezivanja radi ostvarivanja i obezbjeđivanja zajedničkih interesa od vitalne važnosti za obostrani razvoj.

Cilj uspostve ovog sporazuma također uključuje stvaranje uslova za sprovođenje stručne prakse studenata Univerziteta FINRA studijskog programa „Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija“, unapređenja postojećih nastavnih programa kao i provjere i potvrđivanja praktičnih znanja stečenih tokom studiranja.

FINRA posebnu pažnju posvećuje usvajanju praktičnih znanja i vještina kroz nastavni proces, te je do sada potpisala više od 300 sporazuma sa uspješnim kompanijama, institucijama, organizacijama i ustanovama na TK, u BiH i regionu, sve sa ciljem da svojim studentima obezbjedi adekvatnu praktičnu nastavu, te da bi nakon završetka studija se i zaposlili upravo kod tih preduzeća kod kojih obavljaju praksu.