Danas, 6.3.2024. godine Univerzitet FINRA Tuzla je uručio donaciju od 5 računara, sa instaliranim računovodstvenim programima MSŠ Banovići. Računovodstveni programi obuhvataju set aplikacija: finansijsko, materijalno i robno knjigovodstvo, blagajničko poslovanje, PDV evidencije. Tu su i programi za: obračun plaća, obračun amortizacije i vođenje poslovnih knjiga obrtnika.

Profesor dr.sc. Ismet Kalić v.d. rektor Univerziteta FINRA Tuzla je istakao važnost i značaj sticanja praktičnih znanja i vještina za učenike srednje ekonomske škole: ‘’ Najveća korist od ove donacije se ogleda u tome što će učenici sada imati priliku da već u srednjoj školi usvajaju praktična znanja i vještine vođenja poslovnih knjiga privrednih društava i obrtnika. Znanja i vještine rada u knjigovodstveno-računovodstvenim programima, će omogućiti zaposlenje za one učenike koji žele da rade na knjigovodstveno-računovodstvenim poslovima odmah po završetku srednje škole’’.

Direktor MSŠ Banovići Saib Hasanbašić izrazio je zadovoljstvo donacijom kazavši:’’ Ova donacija je od posebne koristi za naše učenike, koji će sada imati priliku da rade na aktuelnim knjigovodstvenim programima, na kojima rade knjigovođe u preduzećima. Univerzitet FINRA Tuzla nam pruža višestruku podršku u mnogim našim projektima i naša uspješna saradnja će se nastaviti u budućnosti.’’

Univerzitet FINRA Tuzla će provesti i obuku na novim knjigovodstveno-računovodstvenim programima za profesore koji predaju na predmetu Knjigovodstvo u srednjim ekonomskim školama kojima su donirani računari sa knjigovodstvenim programima, u prostorijama Univerziteta FINRA Tuzla, u prvoj polovini mjeseca marta.