Univerzitet FINRA Tuzla je učesnik i ponosni sponzor 2. Evropskog Halal Kongresa održanog u Sarajevu u periodu 28-29. maja 2024. godine.

Prof.dr.sc. Ismet Kalić, v.d. rektor Univerziteta FINRA Tuzla, na ovom prestižnom događaju predstavio je naš regionalno prepoznatljivi studijski program Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija, sa usmjerenjima Voditelj turističke agencije/organizacije, Turistički vodič, Gastronomija/kulinarstvo.

Evropski Halal Kongres je centralni skup iz oblasti halal industrije u Evropi koji ima za cilj da okupi i ujedini stručnjake iz globalne halal industrije, podstičući razmjenu znanja i najboljih praksi u oblasti halal industrije.

Na Kongresu su učestvovali predavači iz Amerike, Indonezije, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Turske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Predavači su izlagali 25 različitih tema iz oblasti halal industrije koje su podjeljene u 6 sesija.

Univerzitet FINRA Tuzla podržava razvoj i prati najnovije trendove u turizmu, ugostiteljstvu i gastronomiji. Jedan od takvih primjera je 1. Međunarodna naučno-stručna konferencija koju organizuje Univerzitet FINRA Tuzla 14. – 15.6.2024. na temu “Održivi razvoj turističke destinacije”.