FINRA je dobila prestižnu Erasmus povelju u visokom obrazovanju (ECHE) za period 2021-2027. Ova povelja, koju dodjeljuje Evropska komisija, predstavlja priznanje za našu posvećenost kvalitetnom obrazovanju, međunarodnoj saradnji i mobilnosti studenata i osoblja.

Erasmus povelja našoj ustanovi otvara mnogobrojne mogućnosti učešća u programu Erasmus+, koji će biti korisni za studente, nastavnike i administrativno osoblje u sticanju jedinstvenih međunarodnih iskustava, te unaprijeđenju znanja i vještina.

Dodijeljena Erasmus povelja u visokom obrazovanju predstavlja još jedno izuzetno priznanje ali i značajan iskorak kada je u pitanju međunarodna saradnja i još bolja integracija FINRA u Evropski prostor visokog obrazovanja“, istakao je v.d.rektor Univerziteta FINRA Tuzla prof.dr. Ismet Kalić.

Mr.sc. Aldijana Omerović, koordinatorica za međunarodnu saradnju FINRA, istakla je da Erasmus povelja za period 2021-2027 dodatno potvrđuje našu posvećenost visokim standardima u obrazovanju i otvorenost za međunarodnu saradnju.

Dodjela Erasmus povelje u visokom obrazovanju predstavlja potvrdu kvalitete procesa rada i priznanje za kontinuirani rad na unapređenju kvaliteta obrazovanja. Ova povelja dodatno će ojačati poziciju FINRA kao ključnog aktera međunarodne saradnje i otvoriti nove mogućnosti za razvoj.Njegujući dugogodišnju saradnju s univerzitetima putem raznovrsnih projekata i programa, FINRA ostaje usklađena s principima Erasmus+ programa i nastavlja jačati međunarodnu saradnju i inovacije.