U protekloj sedmici, 24. – 25. januara 2024. godine, Univerzitet FINRA Tuzla je u okviru Zimske akademije FINRA 2024., organizovao prvi krug testiranja za stipendije za akademsku 2024/2025.

Zabilježen je veliki odziv učenika iz nekoliko škola s područja TK, i to Ekonomsko-trgovinske škole Tuzla, Elektrotehničke škole Tuzla, Behram-begove medrese, Medicinske škole Tuzla, Gimnazije “Meša Selimović” Tuzla, MSŠ Živinice, MSŠ “Mustafa Novalić” Gradačac, Gimnazije Živinice, kao i drugih škola sa područja TK i šire. Vrijedno pomena je i to da su na radionicama Zimske akademije FINRA 2024. bili i učenici iz gradova izvan TK, Sarajeva, Zenice, Visokog, Tešnja.

U nastojanju da podrži i promoviše obrazovanje, te podrži studente da studiraju i nakon studija se zaposle i ostanu raditi u Bosni i Hercegovini, Univerzitet FINRA Tuzla će nastaviti sa testiranjem za stipendije i u mjesecu februaru, kada će biti organiziran drugi krug testiranja.

Univerzitet FINRA Tuzla planira dodjeliti stipendije u iznosu većem od 150 hiljada KM u narednoj akademskoj 2024/2025 godini.