Visokoškolska ustanova FINRA Tuzla u akademskoj 2023/2024 godini pored dva postojeća studijska programa “Finansije i računovodstvo”, na koji upisuje 8. generaciju studenata i ”Računarstvo informatika”, sa usmjerenjem Softversko inženjerstvo, na koji upisuje 4. generaciju studenata, uvodi i tri novolicencirana studijska programa: ”Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija”, ”Ekološka poljoprivreda” i ”Savremeni menadžment i digitalno poslovanje”. 

Velika je zainteresovanost studenata za upis na studijske programe visokoškolske ustanove FINRA. Od kako je objavljen Konkurs za upis studenata u akademsku 2023/2024 svakodnevno se upisuje veliki broj studenata, i to na svih 5 studijskih programa. Velika zainteresovanost za upis govori o tome da je FINRA prepoznata kao visokoškolska ustanova koja je predana i posvećena cilju da mladim ljudima prenese znanja i vještine koja su tražena i dobro plaćena na tržištu rada, te osposobi ih za zanimanja za kojima postoji konstantna potražnja u Bosni i Hercegovini i svijetu. 

Velika zainteresovanost za upis na FINRA je rezultat prilagođenog koncepta nastave za redovne, vanredne i DL studente. Vanredni studij je primjeren za studente koji su zaposleni i koji nastavu mogu pratiti u vanradno vrijeme, uz korištenje Moodle platforme na kojoj se pohranjuju predavanja i vježbe kao i drugi edukativni sadržaji. Distance Learning (DL) studij je namijenjen za studente koji su dislocirani i koji uglavnom žive i rade van granica Bosne i Hercegovine. Ukoliko trend upisa bude nastavljen može se očekivati da FINRA već do kraja jula mjeseca ispuni odobrenu kvotu za upis redovnih, vanrednih i DL studenata na svih 5 studijskih programa.