S obzirom da se bliži kraj nastave u ljetnom semestru, studenti FINRA vrijedno ispunjavaju svoje studijske obaveze i aktivnosti. U toku je realizacija prezentacija seminarskih radova i projekata na kojima su studenti predano radili ovog semestra. Izlaznost na drugim parcijalnim ispitima, kao i postignuti rezultati pokazuju da su studenti ozbiljno pristupili pripremi ispita i motivisani su da pokažu usvojena znanja i vještine.

Jedinstveni studijski programi koje realizuje Univerzitet FINRA Tuzla su multidisciplinarni i poduzetnički orijentirani, te studentima pružaju znanja i vještine prepoznatljive i tražene na tržištu rada, kako bi postali vrhunski stručnjaci u zanimanjima za koja se obrazuju.

Našim studentima su obezbijeđeni vrhunski uslovi za studiranje, i to moderno opremljene učionice i kabineti sa savremenom IT opremom, svjetska EBSCO elektronska baza knjiga i stručne literature, te najbolji profesori, predavači, asistenti i stručnjaci iz prakse kako bi transfer znanja i vještina bio što efikasniji.  

Platforma E-nastava FINRA omogućava svim studentima cjelovit edukativni materijal koji sadrži sva predavanja i vježbe snimljene u live terminu, digitalnu literaturu, web aplikacije i ostali nastavni materijal koji mogu pregledati u vrijeme koje njima najviše odgovara, što znatno podiže kvalitet pripreme studenata za ispite.

U skladu sa Akademskim kalendarom 2023/24. godine završni ispiti će se održati u periodu 18.06. – 18.07.2024.godine.