Dana 02.12.2023. godine na Visokoškolskoj ustanovi FINRA u Tuzli promovisana je četvrta generacija diplomiranih studenata. Akademske diplome akreditovane visokoškolske ustanove FINRA je dobilo 48 studenata.

FINRA je dobila institucionalnu akreditaciju 28.04.2021. godine i nalazi se na listi akreditovanih visokoškolskih ustanova Bosne i Hercegovine, te je među malobrojnim visokoškolskim ustanovama koje su svoje prve diplome izdale tek nakon dobivanja institucionalne akreditacije.  Ovo je peti ciklus dodjele diploma, a u prethodna četiri ciklusa diplome su uručene za 139 studenata, što ukupno čini 187 studenata koji su dobili diplome na FINRA. Važno je istaći da svih 187 diplomanata FINRA su zaposleni ili u procesu sklapanja ugovora o radu, dok su neki od njih pokrenili svoj vlastiti biznis.

Akademske diplome koje su uručene diplomantima FINRA su međunarodno priznate, a u nekoliko zemalja EU su nostrificirane i to u: Republici Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj.  

Čestitajući diplomiranim studentima, direktor FINRA Prof.dr.sc. Ismet Kalić je u svom obraćanju između ostalog istakao:

“Vi ste u protekle četiri godine stekli stručne kompentencije i usvojili znanja i vještine, koje su prepoznate na tržištu rada od strane poslodavaca. U prilog tome ide činjenica da je svih vas 187 diplomiranih studenata dobilo posao prije diplomiranja ili odmah nakon sticanja diplome. Mi na FINRA ćemo dati sve od sebe da i ubuduće svi naši studenti dobiju posao i prije diplomiranja. FINRA na taj način ispunjava svoj osnovni zadatak da svoje studente neće slati na Biro za zapošljavanje već na posao kod poznatog poslodavca ili vas podržati u pokretanju vlastitog biznisa, računovodstvenih servisa, agencija i preduzeća.

Naši studenti su među najboljim na master i doktorskih studijima visokoškolskih ustanova u BiH i inozemstvu.

Naša podrška i saradnja s vama se ne završava sa ovom dodjelom diploma, već će ona biti nastavljena kroz Alumni asocijaciju FINRA. Angažovat ćemo vas kao vanjske saradnike, mentore za praktičnu nastavu, kao i drugim projektima Univerziteta FINRA. Pozivam vas da nastavite svoje obrazovanje i upišete master i doktorski studij na Univerzitetu FINRA Tuzla.“

Prisutnima su se obratili zamjenik direktora FINRA doc. dr. sc. Edin Glogić i predstavnik grada Tuzla, Amra Hamzić.

„Danas smo se okupili da proslavimo izuzetan događaj – diplomiranje naših studenata na studijskom programu Finansije i računovodstvo. Ovaj trenutak predstavlja vrhunac dugogodišnjeg truda, posvećenosti i učenja. Kao diplomanti Visokoškolske ustanove FINRA, vi ste sada opremljeni znanjem i vještinama koje su neophodne za uspješnu karijeru u svijetu finansija i računovodstva. Svaki od vas je pokazao izuzetnu posvećenost i upornost, prevazilazeći izazove i postavljajući nove standarde izvrsnosti. Vaše obrazovanje na Visokoškolskoj ustanovi FINRA nije samo temelj vaše profesionalne budućnosti, već i važan doprinos razvoju naše zajednice i društva u cjelini. Znanje koje ste stekli tokom studija omogućit će vam da donosite informisane i odgovorne odluke, doprinoseći finansijskoj stabilnosti i napretku.Pozivam vas da svoje znanje i vještine koristite ne samo za lični uspjeh, već i za unapređenje dobrobiti svih oko vas. Budite ambasadori FINRA, primjeri etičkog ponašanja i profesionalizma u svom radu. Čestitam svim diplomantima! Budite ponosni na svoja dostignuća i sretno u svim budućim nastojanjima!“ rekao je zamjenik direktora doc.dr.sc. Edin Glogić.

Najboljim diplomantima IV generacije su dodjeljene zlatne i srebrne plakete. Zlatnu plaketu je dobila studentica Nedžmija Nasupović, za ostvareni prosjek 10,0, dok su srebrne plakete dobili Šejla Mandžić, Hava Džananović, Alena Selić, Salih Ibrić, Melika Umihanić, Vedad Huseinbašić i Mediha Abd El Rahman Repeša.

Svečanosti su prisustvovali brojne zvanice, gosti, poslovni partneri. Nakon svečanog dijela, upriličeno je druženje uz prigodnu zakusku i tortu.

Teme i odbrane završnih radova na linku.

Slike sa dodjele diploma na linku.