Univerzitet FINRA Tuzla je uručio donaciju od po 5 računara sa instaliranim računovodstvenim programima srednjim ekonomskim školama u Kladnju i Kalesiji.

Računovodstveni programi obuhvataju set aplikacija: finansijsko, materijalno i robno knjigovodstvo, blagajničko poslovanje, PDV evidencije. Tu su i aplikativni programi za obračun plaća i vođenje poslovnih knjiga obrtnika.

Prof.dr.sc. Ismet Kalić v.d. rektor Univerziteta FINRA Tuzla je istakao važnost i značaj sticanja praktičnih znanja i vještina za učenike srednje ekonomske škole: ‘’Najveća korist od ove donacije se ogleda u tome što će učenici sada imati priliku da već u srednjoj školi usvajaju praktična znanja i vještine vođenja poslovnih knjiga privrednih društava i obrtnika. Znanja i vještine rada u knjigovodstveno-računovodstvenim programima će omogućiti zaposlenje za one učenike koji žele da rade na knjigovodstveno-računovodstvenim poslovima odmah po završetku srednje škole’’.

Direktor MSŠ Kladanj je iskazao zahvalnost na ovoj vrijednoj i korisnoj donaciji, dok je ditrektor MSŠ Kalesija Mensur Mesić izrazio zadovoljstvo donacijom kazavši: ’’Naši učenici sada će imati priliku da rade na aktuelnim knjigovodstvenim programima, te steknu znanja i vještine koja su tražena na tržištu rada. Ovo je već druga vrijedna donacija koju dobivamo od Univerziteta FINRA Tuzla u računarima sa instaliranim računovodstvenim programima, na čemu smo im posebno zahvalni.’’

Ekonomske škole u Kladnju i Kalesiji su deveta i deseta po redu škola na TK koje su dobile donaciju u računarima. Univerzitet FINRA Tuzla će dodijeliti donacije i preostalim dvjema ekonomskim školama u Čeliću i Teočaku, te time ispuniti plan da svim ekonomskim školama na TK dodijeli računare u ukupnom broju od 60 računara sa instaliranim računovodstvenim programima.